Wilberd Bakker

Wilberd BakkerIn februari 1995 kreeg ik mijn eerste lessen Alexandertechniek. De manier van werken bij deze lessen sprak mij zeer aan. Ik startte een ontdekkingstocht, die tot op heden niet is geƫindigd. In september 1996 ben ik begonnen aan de Alexander Techniek Opleiding Nederland. Deze opleiding is zeer interessant en intensief. Op 2 februari 2000 ben ik daar afgestudeerd.

Als leraar Alexandertechniek ben ik lid van de NeVLAT (Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexander Techniek). Naast mijn eigen praktijk in Deventer heb ik lesgegeven op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht – Faculteit Muziek en aan ATON (de leraren opleiding voor Alexandertechniek). Ik ben jaren penningmeester (en voorzitter) geweest van de beroepsvereniging NeVLAT.

Mijn werk is in de loop van de jaren veranderd. Voorheen heb ik ruim 17 jaar als leraar wiskunde gewerkt en ben ik als professioneel zanger op diverse gebieden actief geweest.

Bezig zijn met Alexandertechniek is voor mij een proces, waarin denken en doen worden bevrijd van de chaos aan reacties, waarvan ik me nauwelijks bewust ben. Gewoonten en patronen verliezen meer en meer hun macht. Dit maakt dat ik evenwichtiger functioneer en het werkt kalmerend op mijn hele zijn. Het geeft me vertrouwen en ruimte om de wereld steeds met nieuwe ogen waar te nemen en er naar te handelen.

Nevlat leraar alexandertechniek